Aktuálny čas je Uto Mar 11, 2025 12:17 pm

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 47  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Volné téma ( pro všechny - o všem )
PoslaťNapísal: Štv Jún 12, 2014 7:00 pm 
Obrázok užívateľa

vítám Radima z krásné dovolené :-D
a vnáším jedno video, mrkněte, chtěl bych mít takový elán
https://www.youtube.com/watch?v=1PMEJ7rirso&sns=fb

PoslaťNapísal: Uto Júl 15, 2014 8:51 pm 
Obrázok užívateľa

Kamarádi,
nevíte o nějakém solidním stolařovi, co by v Praze zrobil malinkou kuchyňku???
KOusek linky a pár skříněk???
Děkuji
Hezké prázdniny
jirka
A kdo by vybrousil kousek parket? Asi vlysů? V Praze?

PoslaťNapísal: Pia Júl 18, 2014 2:22 pm 
Obrázok užívateľa

jiri tovarys píše:
Kamarádi,
nevíte o nějakém solidním stolařovi, co by v Praze zrobil malinkou kuchyňku???
KOusek linky a pár skříněk???
Děkuji
Hezké prázdniny
jirka
A kdo by vybrousil kousek parket? Asi vlysů? V Praze?

Poslal jsem Ti soukromou zprávu
Zdarec Honza

PoslaťNapísal: Pon Aug 04, 2014 7:32 am 

Chlopci ZDAR !
TO JSTE VŠICHNI UMŘELI, NEBO CO ???
Makáme všici jak čerti, potkal jsem Gurta, byl na kafe u Hozy Vrtěny, který je teď někde pod Tatrama, tak aspoň nějakou fotku z dovolené sem šupněte, co ???
tak aspoň divina mix guláš pod Vihorlatom ( s bandurkami, ale co už, dobrý bul...)
:lol:

Prílohy:
Obraz2635.jpg
Obraz2635.jpg [ 33.67 KiB | Zobrazené 11030 krát ]

PoslaťNapísal: Pon Aug 04, 2014 3:37 pm 

ST.NICOLAUS píše:
Chlopci ZDAR !
TO JSTE VŠICHNI UMŘELI, NEBO CO ???
Makáme všici jak čerti, potkal jsem Gurta, byl na kafe u Hozy Vrtěny, který je teď někde pod Tatrama, tak aspoň nějakou fotku z dovolené sem šupněte, co ???
tak aspoň divina mix guláš pod Vihorlatom ( s bandurkami, ale co už, dobrý bul...)
:lol:

Ahoj Štefane gulášek vypadá výborně! Já teda makám až ze mě teče, blbec sem vzal brigádu v Pivovaru. Sem vůbec netušil jak se pije! Ve dvě končím ve firmě a ve dvě nastupuju u nich ve skladě. Dom sa dostanu kolem půl desáté no mám toho kolikrát plné zuby. Klučina si zlomil nohu co jezdil na vysokozdvižce tak mě přesvědčili než seženou náhradu bo bude marodit dlouho aby jsem to vzal za něj. No ještě celý srpen. :shock: Dovolená letos nebude maximálně výlety přes výkend. Do dílny chodím pohladit tak akorát psa který si oblíbil stružlinky v kterých se válí a je tam teď nejchladněj.

PoslaťNapísal: Pon Aug 18, 2014 9:51 pm 
Obrázok užívateľa

Kde sa stratil Radim???

PoslaťNapísal: Uto Jan 13, 2015 8:32 pm 
Obrázok užívateľa

V uplynulém roce jsem se snažil vyrobit sekerku pro otesání polotovaru pro soustružení a ruční výrobu misek a mís. V roce aktuálním se s Váma dělím o svůj krůček na cestě k tomuto cíli. Sám jsem zvědav kde dojdu.
Radim

Prílohy:
IMG_29041.jpg
IMG_29041.jpg [ 41.82 KiB | Zobrazené 10713 krát ]

PoslaťNapísal: Str Jan 14, 2015 9:06 pm 

Moc pekná Radime.Tu u nás hned za vodou je jedna dedinka Kovarce, a tak ako to volakedy bolo každá dedina mala svoju prezívku ,Títo maju prezívku sekerkáry ,to preto že kedysi nebolo veselice kde by sa nepobyli .....sekeramy :D .Tebe by mali dať čestné občianstvo za úctu k tomuto nástroju. :wink:

PoslaťNapísal: Štv Jan 15, 2015 12:28 pm 
Obrázok užívateľa

Tak tak.Kde sa Radim objavý s tou sekerkou vždy budem stáť za ním . Hlavne na zábave.

PoslaťNapísal: Štv Jan 15, 2015 4:38 pm 
Obrázok užívateľa

jang píše:
Tak tak.Kde sa Radim objavý s tou sekerkou vždy budem stáť za ním . Hlavne na zábave.

Stojím také za Radimem
jirka

PoslaťNapísal: Štv Jan 15, 2015 7:25 pm 
Obrázok užívateľa

jiri tovarys píše:
jang píše:

Stojím také za Radimem
jirka

stojím taky za Radimem :-D nejen kvůli sekyrce, ale i proto, že je to přece kus chlapa :-D zdravím všechny

PoslaťNapísal: Štv Jan 15, 2015 7:36 pm 
Obrázok užívateľa

hand64 píše:
jiri tovarys píše:
jang píše:

Stojím také za Radimem
jirka

stojím taky za Radimem :-D nejen kvůli sekyrce, ale i proto, že je to přece kus chlapa :-D zdravím všechny

Ernest píše:
Moc pekná Radime.Tu u nás hned za vodou je jedna dedinka Kovarce, a tak ako to volakedy bolo každá dedina mala svoju prezívku ,Títo maju prezívku sekerkáry ,to preto že kedysi nebolo veselice kde by sa nepobyli .....sekeramy :D .Tebe by mali dať čestné občianstvo za úctu k tomuto nástroju. :wink:

U nás se říká, že než se škaredě pohádat je lepší se pěkně pobit ( pomlátit ). Ale tu sekyrku mám na práci ne na veselice :lol:. Jinak nevím proč by měl Jirka stát za mnou, když má skoro stejnou sekyrku taky, tak doufám, že mi bude stát po boku.

Chlapci vy jste mi připomněli příhodu z mládí z lyžařského zájezdu z průmyslovky, kdy se nám na chatu kde spaly děvčata dobýval místní dvoumetrový ožralý dřevorubec ( mám pocit, že fakt měl tu dřevorubeckou sekeru opřenou o nálevní pult v hospodě ). Tělocvikář, který věděl že by neobstál vyslal učitelky do hospody, která byla vedle pro pomoc a my študáci jsme dělali akorát křoví na schodech do chaty a snažili se ho zabavit, než přijde někdo fyzicky rovnocenný. Po chvíli se rozletěly dveře a vpadnul tam chlap ještě menší než náš tělocvikář se slovy " Tak kdo se tu chce ku.va bit" dřevorubcovi málem vypadly oči nad tou odvahou a říká " Já". Nám spadla čelist a třídní pokladník začal pomalu vybírat na věnec. Ale za tím prckem se objevil takový 180 cm vysoký pořez, který se ramenama nevešel do futer a musel jít bokem. Prcek říká Franto do něj a ukázal na dřevorubce a uhnul z cesty. Bylo vidět, že pořez není v mele poprvé a na nic nečekal, jedna na solar, to dřevorubce zlomilo a druhou někde do hlavy, takže jak padal vyrazil dveře od hajzlu a výstup ukončil číšník, který dřevorubce znal. Druhý den se dřevorubec omluvil, opravil dveře od hajzlu a my měli zážitek na celý život. Pak jsme se dozvěděli ( až tělocvikář vystřízlivěl ), že Ti dva, prcek a pořez byli dva horníci-kamarádi z Mostu na dovolené na Červenohorském sedle v Jeseníkách.
Shodou okolností jsem na Červenohorském sedle byl minulý rok a dal jsem se do řeči s místním provozovatelem ( ta chata byla skoro stejná jak před 30-ti lety, a hajzly byly na stejném místě ). Jak jsem mu vyprávěl i tenhle zážitek, tak říkal, že v té chatě bylo na lyžáku za totality půl republiky a nemine týden co by tam neměl někoho, kdo na to vzpomíná - dal mi dobovou fotku a šlo se na hřiby.

Takže chlapi, jsem rád že budete stát na té zábavě za mnou, páč já jenom uhnu do kouta a zařvu Jano Poldo do nich :lol: :lol: :lol: .

PoslaťNapísal: Pon Jan 19, 2015 7:23 pm 
Obrázok užívateľa

Pánové, vím že je tady spousta zkušených tesařů, truhlářů, stolařů a Polda. Potřebuji totiž poradit ve dvou věcech:

- jsem těhotný potřebou koupit tesařskou vlaštovku - přímou a vypouklou. Narazil jsem na dva výrobce - Kunz a Stanley. Technickým provedením se mi více líbí Stanley, ale nechám si poradit případně i jiného výrobce. Nikdy jsem to nedržel v ruce, tak pokud víte čeho se při koupi vyvarovat tak sem s tím, popř. doporučte výrobek.

- dále jsem za účelem broušení řezbářských dlát pořídil tři skleněné desky tl.8mm a plánuji na ně nalepit brusné plátna různé hrubosti ( gritu ) má někdo zkušenost jakým lepidlem ?

Díky za rady Radim.

PoslaťNapísal: Pon Jan 19, 2015 7:43 pm 

Ahoj, Kunz nebo Stanley bude dost podobné, vem co se ti víc líbí, u toho Stanley mi přijdou dost široké rukojeti. Jestli chceš, můžu ti jednu rovnou vlaštovku půjčit, mám asi tři a moc je nepoužívám.

Řezbářská dláta bych brousil brouskama, brusné plátno brzo otupíš a budeš to pořád znovu nalepovat?

PoslaťNapísal: Pon Jan 19, 2015 8:07 pm 
Obrázok užívateľa

Lorch píše:
Ahoj, Kunz nebo Stanley bude dost podobné, vem co se ti víc líbí, u toho Stanley mi přijdou dost široké rukojeti. Jestli chceš, můžu ti jednu rovnou vlaštovku půjčit, mám asi tři a moc je nepoužívám.

Řezbářská dláta bych brousil brouskama, brusné plátno brzo otupíš a budeš to pořád znovu nalepovat?

Ten Stanley má lepší seřízení želízka - myslím. Za ochotu zapůjčit děkuji, ale šlo mi spíš o zkušenost někoho, kdo vlaštovku aspoň občas používá. Ale o zápůjčce pouvažuju díky.
Ano, na hrubé broušení určitě brousky, ale na obtahování chci zkusit brusný papír nebo plátno a kůži - na to potřebuješ rovnou podložku a pravda občas musíš nalepovat. Ale čím?

https://www.youtube.com/watch?v=xr4JngreTEs

Meszároš má velmi názorně zpracovaná videa o broušení řezbářských dlát. A nejenom dláta i nože se budou obtahovat :D .

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 699 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 47  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť