Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Ned Jan 26, 2014 11:10 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
vulxy píše: ....ze dnes objednam tu Promu ,co sledujem ceny stala pol roka dozadu 165 a zrazu 195....."oni" ma asi spehuju  ....a vdaka za reakcie,pockam trosku na nejaku akciu a kupim Promu.... Mám Woodstar dc 12, spokojený s ním nejsem. Nedoporučuji JIrka Proma vypadá lépe.
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Ned Jan 26, 2014 11:30 am |
|
|
jiri tovarys píše: vulxy píše: ....ze dnes objednam tu Promu ,co sledujem ceny stala pol roka dozadu 165 a zrazu 195....."oni" ma asi spehuju  ....a vdaka za reakcie,pockam trosku na nejaku akciu a kupim Promu.... Mám Woodstar dc 12, spokojený s ním nejsem. Nedoporučuji JIrka Proma vypadá lépe. ani sa ti nečudujem 
_________________ Ľutujte tých čo sa ľutujú , povzbudzujte tých čo bojujú ...
|
|
Hore |
|
 |
daflik
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Ned Jan 26, 2014 4:35 pm |
|
Registrovaný: Pon Apr 06, 2009 7:41 pm Príspevky: 408 Bydlisko: Vizovice
|
Kdo chce špičkovou mašinu k předělání na ležatou brusku:Aukro:nabídka č. 3906741086
Prílohy: |

DSCN2429.JPG [ 66.66 KiB | Zobrazené 19308 krát ]
|
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Ned Mar 23, 2014 2:10 pm |
|
|
 tak a moja hoblovačka HP200 je asi v r.. (psovi pod chvostom)  hoblovala dobre ale spadla mi na ňu doska a praskol stolík ktorím sa nastavuje hrúbka hoblovania a ten čo mi poslali z promi síce pasuje ale už to dobre nehobluje asi sa zdeformovali vodítka alebo čo ... poradťe čo stým ... na novú neni lóóóve
|
|
Hore |
|
 |
vulxy
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Ned Mar 23, 2014 10:44 pm |
|
|
slimakmato píše: :( tak a moja hoblovačka HP200 je asi v r.. (psovi pod chvostom)  hoblovala dobre ale spadla mi na ňu doska a praskol stolík ktorím sa nastavuje hrúbka hoblovania a ten čo mi poslali z promi síce pasuje ale už to dobre nehobluje asi sa zdeformovali vodítka alebo čo ... poradťe čo stým ... na novú neni lóóóve ako ti nehobluje dobre? ze by sa ti tym narazom zdeformovala ta "plechova" konstrukcia?.... pri hoblovani si myslim ze hra hlavnu ulohu aby pevny stol a hriadel-noze boli v rovine....pre pohyblivy stol je nejaky ten 1-2 milimetre docela v norme a keby aj bol ten novy nakrivo na voditkach tak sa da dostelovat najhorsie by bola ta ohnuta konstrukcia,stym uz tazko nieco ,len na vlastne riziko:)mal som to cele rozobrate na cimprcampr a to je hroza ake to je cele tenke a k tomu este poprevrtane na kazdom centimetri...
|
|
Hore |
|
 |
slimakmato
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Pon Mar 24, 2014 4:01 pm |
|
|
hmm ta konštrukcia je asi v čudu ... skusim ten pohyblivy zafixovať na pevno s nastavením úberu 1,5mm a bude ... pokial na novu nenašporujem .... dam vedet čo som vykumal ....
|
|
Hore |
|
 |
vulxy
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Pon Mar 24, 2014 8:11 pm |
|
|
slimakmato píše: hmm ta konštrukcia je asi v čudu ... skusim ten pohyblivy zafixovať na pevno s nastavením úberu 1,5mm a bude ... pokial na novu nenašporujem .... dam vedet čo som vykumal .... ja som pohyblivy stol na tej mojej nastavoval s dlhym joklom(presnejsie je zelezne pravitko) ktory lezal na pevnom a podla vole medzi pohyblivim a joklom som videl z ktoreho casti obrusit(samozrejme zo spodu)docela sa mi to podarilo to zrovnat,dalo by sa s tym este hrat ale mne to staci ,a je to dost pracne rozoberat...no a na tej mojej nedorobenej hp200ke to bola najmensia zavada  1,5mm je v pohode pri smreku ale ked tam vrazis dub tak s nou zalomcuje:) vela stastia pri pokusoch...
|
|
Hore |
|
 |
fox
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Str Jan 14, 2015 9:39 am |
|
Registrovaný: Str Jan 07, 2015 6:52 pm Príspevky: 39 Bydlisko: u Brna...
|
ahojte
chtěl bych se zeptat zdali tu nemá někdo frézku s ohebnou hřídelí Dremel fortiflex. Pokud ano jaké jsou zkušenosti i případně s jinýma. Já ji loni koupil ale jen když jsem ji naprázdno pustil jsem na tom do půl minuty neudržel ruku jak to bylo teplé .(tak jsem to vrátil) nikde nemůžu najít recenze. Ale co jsem jsem pak sháněl lepší je cena okolo 40tis. Zdeněk
|
|
Hore |
|
 |
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Str Jan 14, 2015 9:20 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 314 Bydlisko: Topolčany
|
fox píše: ahojte
chtěl bych se zeptat zdali tu nemá někdo frézku s ohebnou hřídelí Dremel fortiflex. Pokud ano jaké jsou zkušenosti i případně s jinýma. Já ji loni koupil ale jen když jsem ji naprázdno pustil jsem na tom do půl minuty neudržel ruku jak to bylo teplé .(tak jsem to vrátil) nikde nemůžu najít recenze. Ale co jsem jsem pak sháněl lepší je cena okolo 40tis. Zdeněk O ano ,kupoval som sadu Dremel (taky kufrík drevenný so spustou prislušenstva),a stalo sa mi presne to iste.Dufam že myslime na to istetoto sice tolko nestalo ,ked som to rozkuchal zistil som že ložiska su osadene priamo v plaste ,nepoužil som to od vtedy no predajcovy ktorí mi ho vychvalil do neba som povedal svoje .Leží večnym odpočinkom niekde v skriny zabudnutia,robím len motorom .
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Str Jan 14, 2015 11:20 pm |
|
|
Ernest píše: fox píše: ahojte
chtěl bych se zeptat zdali tu nemá někdo frézku s ohebnou hřídelí Dremel fortiflex. Pokud ano jaké jsou zkušenosti i případně s jinýma. Já ji loni koupil ale jen když jsem ji naprázdno pustil jsem na tom do půl minuty neudržel ruku jak to bylo teplé .(tak jsem to vrátil) nikde nemůžu najít recenze. Ale co jsem jsem pak sháněl lepší je cena okolo 40tis. Zdeněk O ano ,kupoval som sadu Dremel (taky kufrík drevenný so spustou prislušenstva),a stalo sa mi presne to iste.Dufam že myslime na to istetoto sice tolko nestalo ,ked som to rozkuchal zistil som že ložiska su osadene priamo v plaste ,nepoužil som to od vtedy no predajcovy ktorí mi ho vychvalil do neba som povedal svoje .Leží večnym odpočinkom niekde v skriny zabudnutia,robím len motorom . Neviem - ale obávam sa - že to nie je to isté. Dremel Fortiflex je ohybný hriadeľ v mohutnejšom prevedení a s pohonnou jednotkou 300W. Je to niečo iné ako tie bežné "dremelky". Na tých (tuším 125 Wattových) sa používa oveľa menší ohybný hriadeľ. Veľmi som ho nepoužíval - pretože pri práci mi svojou tvrdosťou a neustálym prehadzovaním niekde nabok skôr prekážal. Preto používam tú "obyčajnú Dremelku" bez hriadeľa.
|
|
Hore |
|
 |
fox
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Str Jan 14, 2015 11:42 pm |
|
|
irsa píše: Ernest píše: fox píše: ahojte
chtěl bych se zeptat zdali tu nemá někdo frézku s ohebnou hřídelí Dremel fortiflex. Pokud ano jaké jsou zkušenosti i případně s jinýma. Já ji loni koupil ale jen když jsem ji naprázdno pustil jsem na tom do půl minuty neudržel ruku jak to bylo teplé .(tak jsem to vrátil) nikde nemůžu najít recenze. Ale co jsem jsem pak sháněl lepší je cena okolo 40tis. Zdeněk O ano ,kupoval som sadu Dremel (taky kufrík drevenný so spustou prislušenstva),a stalo sa mi presne to iste.Dufam že myslime na to istetoto sice tolko nestalo ,ked som to rozkuchal zistil som že ložiska su osadene priamo v plaste ,nepoužil som to od vtedy no predajcovy ktorí mi ho vychvalil do neba som povedal svoje .Leží večnym odpočinkom niekde v skriny zabudnutia,robím len motorom . Neviem - ale obávam sa - že to nie je to isté. Dremel Fortiflex je ohybný hriadeľ v mohutnejšom prevedení a s pohonnou jednotkou 300W. Je to niečo iné ako tie bežné "dremelky". Na tých (tuším 125 Wattových) sa používa oveľa menší ohybný hriadeľ. Veľmi som ho nepoužíval - pretože pri práci mi svojou tvrdosťou a neustálym prehadzovaním niekde nabok skôr prekážal. Preto používam tú "obyčajnú Dremelku" bez hriadeľa. ano máš pravdu není to stejné, fortiflex má jak píšeš 300W, mě to taky vychvalovaly že s tím dělaji v laborkach a čistí formy, a za 7000kč už jsem myslel že to bude fungovat což bych u tech do 2000kč s plným kufrem věcí snad ani nečekal. ale nenašel jsem nikoho kdo s tím dělá ne jen mluví...
|
|
Hore |
|
 |
irsa
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Str Jan 14, 2015 11:51 pm |
|
|
fox píše: ano máš pravdu není to stejné, fortiflex má jak píšeš 300W, mě to taky vychvalovaly že s tím dělaji v laborkach a čistí formy, a za 7000kč už jsem myslel že to bude fungovat což bych u tech do 2000kč s plným kufrem věcí snad ani nečekal. ale nenašel jsem nikoho kdo s tím dělá ne jen mluví... Tak to neporadím. Možno by ale stálo za pokus poohliadnuť sa za pneumatickým náradím. Na priemer 6 mm sú - kamarát s tým fachčí k plnej spokojnosti... No u priemeru 3,2 mm - neviem. Ale malo by niečo také existovať a odpadlo by to trenie. Taktiež prívod vzduchu by nemal asi taký odpor pri manipulácii - ako ten hriadeľ. Ale neviem...
|
|
Hore |
|
 |
fox
|
Predmet príspevku: Re: Elektrické stroje a náradie Napísal: Štv Jan 15, 2015 9:36 am |
|
|
irsa píše: fox píše: ano máš pravdu není to stejné, fortiflex má jak píšeš 300W, mě to taky vychvalovaly že s tím dělaji v laborkach a čistí formy, a za 7000kč už jsem myslel že to bude fungovat což bych u tech do 2000kč s plným kufrem věcí snad ani nečekal. ale nenašel jsem nikoho kdo s tím dělá ne jen mluví... Tak to neporadím. Možno by ale stálo za pokus poohliadnuť sa za pneumatickým náradím. Na priemer 6 mm sú - kamarát s tým fachčí k plnej spokojnosti... No u priemeru 3,2 mm - neviem. Ale malo by niečo také existovať a odpadlo by to trenie. Taktiež prívod vzduchu by nemal asi taký odpor pri manipulácii - ako ten hriadeľ. Ale neviem... no nad tím jsem taky přemýšlel kamarád má taky,ale to by znamenalo lepší kompresor(než mám) co pod 10t nepůjde, hadice a ten konec-fortunu tomu říkají to bych byl na těch 20tis zase.. s tím že to mám na nějaké _"hraní" frézování misek a tak je to dost.. ale dík tobě třeba se ještě někdo najde kdo to má, třeba jsem měl jen špatný kus Zdeněk
|
|
Hore |
|
 |
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|