Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy
Autor |
Správa |
Vhyn
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Sob Nov 11, 2017 9:29 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
jang
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Nov 15, 2017 7:59 pm |
|
Registrovaný: Uto Máj 17, 2011 10:47 pm Príspevky: 321 Bydlisko: Prešov
|
|
Hore |
|
|
hand64
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Nov 15, 2017 8:28 pm |
|
|
jang píše: poradte ak máte skúsenosti: je tento kotúčh ttp://www.ideaimport.cz/ideaimport/esho ... OFI-4-zuby lepši,horši a v čom oproti Arbortechu industrial? DAju sa dokúpiť náhradné kolečka?.... Dik. Ahoj Janko, ten kotouč mám , myslím, že je to srovnatelné s Arbortechem , ukazoval jsem ho na srazu v Hranicích, hodně ho využívám, a ty malé kotoučky se samozřejmě dají dokoupit, jsou to nástroje k soustružení hliníku myslím, za mne DOPORUČUJI.
|
|
Hore |
|
|
Venouš
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pon Dec 04, 2017 10:19 pm |
|
Registrovaný: Ned Dec 03, 2017 7:32 pm Príspevky: 6 Bydlisko: Uherský Brod
|
Moje začátky jsou krušné a dělám si tak nějak všechno samo domo. Když jsem se učil jak vůbec chytit struh do ruky na prvním kusu dřeva tak jsem ho hned otupil. Tzn. bylo potřeba naostřit. Tak jsem si koupil kotouč a udělal přípravek jak na uchycení dláta tak na uchycení kotouče... a jelikož nemám brusku tak kam jinam než do soustruhu. Zatím to funguje.
|
|
Hore |
|
|
gurt
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Dec 06, 2017 7:44 pm |
|
Registrovaný: Pia Dec 26, 2008 3:51 pm Príspevky: 780 Bydlisko: u Brna
|
Venouš píše: Moje začátky jsou krušné a dělám si tak nějak všechno samo domo. Když jsem se učil jak vůbec chytit struh do ruky na prvním kusu dřeva tak jsem ho hned otupil. Tzn. bylo potřeba naostřit. Tak jsem si koupil kotouč a udělal přípravek jak na uchycení dláta tak na uchycení kotouče... a jelikož nemám brusku tak kam jinam než do soustruhu. Zatím to funguje.
Ahoj chlape, tak to jsou začátky asi většiny z nás... dnes mám brusek několik, ale začinal jsem brousit na pátem schodu. (ten je správně prošlapán pak byl kotouč v soustruhu (rozhodně mu to neprospívá, ale když se to dělá s citem, tak ani zas tolik ani neškodí, pokud jsou dobře zakrytovaná ložiska a brusný prach se po broušení ze soustruhu odstraní) po kručcích vpřed! vše dobré a.
|
|
Hore |
|
|
Hurykan
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Dec 20, 2017 7:51 am |
|
Registrovaný: Štv Apr 21, 2016 5:38 am Príspevky: 234 Bydlisko: Nelahozeves
|
|
Hore |
|
|
Vhyn
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pon Jan 01, 2018 12:27 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Jan 03, 2018 6:09 pm |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Vhyn píše: Zdravím vás v novém roce, snažím se plnit loňské závazky, takže přidávám fotky hotového přípravku na broušení dlát. Zatím mám hotovo 8ks, které jsou vám k dispozici, takže kdo má zájem, tak ať se přihlásí. Podle mých zkušeností to funguje dobře. Cena je 300kč/ks. přítlačné kolečko je z překližky, která se asi časem omačká. Nenapadl mě lepší a zároveň stejně jednoduchý způsob aretace. Snad budete spokojeni. Mějte se hezky. Vojta H. Ahoj Vojto, jeden si zamlouvám do setkání, jsem sběratel-už nějaké přípravky mám, zatím nepoužívám ani jeden , ale kdo ví?????? Díky moc, vypadá to moc šikovně
|
|
Hore |
|
|
Jarík
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Jan 03, 2018 7:08 pm |
|
|
[quote="jiri jsem sběratel-už nějaké přípravky mám, zatím nepoužívám ani jeden , ale kdo ví?????? Keď pri tom množstve práce čo robíš a koľko už roky brúsiš, si nepoužíval prípravky ktoré máš, tak prečo by si s tým začínal? Alebo počítaš (ako profesionálny znalec ľudského tela) so stratou zraku a presnosti hmatu na staré kolená? Ale zberateľ som aj ja do určitej miery. Čauko Jaro Schneider
|
|
Hore |
|
|
Radim Kocián
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Jan 03, 2018 8:53 pm |
|
|
Vhyn píše: Zdravím vás v novém roce, snažím se plnit loňské závazky, takže přidávám fotky hotového přípravku na broušení dlát. Zatím mám hotovo 8ks, které jsou vám k dispozici, takže kdo má zájem, tak ať se přihlásí. Podle mých zkušeností to funguje dobře. Cena je 300kč/ks. přítlačné kolečko je z překližky, která se asi časem omačká. Nenapadl mě lepší a zároveň stejně jednoduchý způsob aretace. Snad budete spokojeni. Mějte se hezky. Vojta H. Ahoj Vojto, tak jak jsem psal do mailu nemám zatím žádný přípravek, tak beru dva. Technické řešení se mi líbí. Předávku domluvíme, zdraví Radim.
|
|
Hore |
|
|
Vhyn
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Jan 03, 2018 10:20 pm |
|
|
jiri tovarys píše: Ahoj Vojto, jeden si zamlouvám do setkání, jsem sběratel-už nějaké přípravky mám, zatím nepoužívám ani jeden , ale kdo ví?????? Díky moc, vypadá to moc šikovně Ahoj Jirko, jsem rád, že přípravek líbí. Určitě ti jeden rezervuju a na sraze předám. Stejně ti to dlužím za ten struh, takže ho u mě máš gratis. Netušil jsem, že se to stane zběratelským kouskem Mějte se všichni krásně. Vojta H.
|
|
Hore |
|
|
jiri tovarys
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Jan 10, 2018 10:06 am |
|
Registrovaný: Pon Júl 04, 2011 11:59 am Príspevky: 1568 Bydlisko: Kroměříž
|
Vhyn píše: jiri tovarys píše: Ahoj Vojto, jeden si zamlouvám do setkání, jsem sběratel-už nějaké přípravky mám, zatím nepoužívám ani jeden , ale kdo ví?????? Díky moc, vypadá to moc šikovně Ahoj Jirko, jsem rád, že přípravek líbí. Určitě ti jeden rezervuju a na sraze předám. Stejně ti to dlužím za ten struh, takže ho u mě máš gratis. Netušil jsem, že se to stane zběratelským kouskem Mějte se všichni krásně. Vojta H. Ahoj Vojto, to jsi dobrý, já už si na struh nepamatuju ale doufám, že to byl Gurtool těším se na setkání jirka
|
|
Hore |
|
|
Lorch
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Str Jan 10, 2018 9:44 pm |
|
|
|
Hore |
|
|
Erich Černaj
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Štv Jan 11, 2018 10:07 pm |
|
|
Aojte - poradte Mám v pláne vyrobiť "Longworth chuck" zo želza ,aké hrúbky platní použiť?. Priemer bude cca 500mm, dám to vypáliť laserom jediným limitom tam je presnosť pálenia do hrúbky 12mm.
|
|
Hore |
|
|
Ernest
|
Predmet príspevku: Re: pomůcky a přípravky pro soustružení dřeva - tokárstvo Napísal: Pia Jan 12, 2018 5:33 pm |
|
Registrovaný: Pon Mar 18, 2013 9:38 pm Príspevky: 313 Bydlisko: Topolčany
|
Erich Černaj píše: Aojte - poradte Mám v pláne vyrobiť "Longworth chuck" zo želza ,aké hrúbky platní použiť?. Priemer bude cca 500mm, dám to vypáliť laserom jediným limitom tam je presnosť pálenia do hrúbky 12mm. Tento problem som tiež riesil nakoniec som zostal pri kvalitnej preglejke ktora sa super osvedcila ako spracovanim tak tuhostou ,hmotnostou a aj cenou pretože ak by mi to nevyslo žiadny problem skusil by som znova )) No ,pri priemere 500 a oceli by som viac ako do 8 mm nesiel potom je tam už si myslim dost velka hmotnost a aj zotrvacnost ,co čini problem pri nutnosti rychleho zastavenia ,dalej nutnost vyvaženia a pod Hrubka okolo 5 mm sa mi zasa vydi malo .Čo tak hlinnik 8-10 mm ,pripadne nejake technicke plasty - teflon ,ABS ,kuprextit, petrinax pripadne nieco podobne Ernest
|
|
Hore |
|
|
Kto je on-line |
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia |
|
Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre
|
|
|